Individuele Wandelingen / Solo Walks

Onze uitlaatservice focust zich op groepswandelingen, waarbij plezier voor uw teckel op de eerste plaats staat. Echter is het ook mogelijk te starten bij onze uitlaatservice met individuele wandelingen, om daarna door te stromen naar de groepswandelingen. 

Indien u nog niet zeker bent van de luistervaardigheid van uw teckel kan er voor een individuele wandeling gekozen worden, in plaats van groepswandelingen.

Een individuele wandeling duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats in uw woonwijk. Dit type wandeling is ter voorbereiding op de groepswandelingen. Tijdens deze 'solo-walks' wordt er geoefend aan de lijn, commando's en contact met mens & voertuig. Ook oefenen we het lopen zonder lijn in omheinde omgeving tot het 'losloop-vertrouwen' voldoende is opgebouwd.

 

Indien u kiest voor individuele wandelingen dient uw teckel minimaal 2 keer per week mee te gaan met onze hondenuitlaatservice. Dit is ter bevordering van de band tussen uitlater & hond, maar ook voor de consistentie in het navolgen van commando's. Tevens is het streven dat uw teckel maximaal 6 maanden individueel wandelt en hierna zal doorstromen naar de groep.

 

Graag stellen wij voorop dat wij geen hondenschool/trainer(s) zijn. Wij willen met de individuele wandelingen een soepele doorstroom naar de groepswandelingen creëren. Dit gaat dus voornamelijk om het leren kennen van de hond, zoals zijn/haar reageren op andere honden, voertuigen & andere omgevingsfactoren. 

Uiteraard is de kennismaking gratis en vrijblijvend!